Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

Γνωρίζουμε το σώμα μας και μαθαίνουμε ποια είναι η σωστή διατροφή για την υγεία μας...

Κάθε μήνα, έχουμε την ευκαιρία μέσα από τις θεματικές ενότητες που επεξεργαζόμαστε να εμπλέξουμε τα παιδιά σε δράσεις που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να έρθουν πιο κοντά, να χρησιμοποιήσουν ή να ενεργοποιήσουν την φαντασία τους, να δέσουν μεταξύ τους σαν μέλη μιας ομάδας και να συμμετέχουν ενεργά στα τεκταινόμενα...

Δίνουμε έμφαση στη σύνδεση μεταξύ των μαθητών/τριών της τάξης συμπεριλαμβάνοντας παιχνίδια, δημιουργικές δραστηριότητες, ομαδικές ασκήσεις, συζητήσεις κλπ.

Το μήνα Νοέμβριο, μέσα από τη θεματική ενότητα " Το σώμα μας: σωστή διατροφή και υγιεινές συνήθειες" και στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ ( Erasmus+ Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών/ State Scholarships Foundation )και του project "Ψυχική ενδυνάμωση και ενσωμάτωση στη σχολική μας μονάδα" το οποίο και δουλεύουμε... παίξαμε, δουλέψαμε ομαδικά και τελικά μάθαμε...





  • Παίξαμε παντομίμα με αθλήματα: Τα παιδιά γνώρισαν τα αθλήματα και τα παρουσίασαν σε ζευγάρια στην ολομέλεια.

  • Κάναμε παιχνίδια με τη συμμετοχή καθηγητή Φυσικής Αγωγής: Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γυμναστούν και να διασκεδάσουν με την επίσκεψη γυμναστή στο σχολείο μας.                                                                                                                                                                                                                                             
  • Δημιουργήσαμε παιχνίδια χρησιμοποιώντας ένα αντικείμενο: Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες. Κάθε ομάδα έπρεπε με την βοήθεια ενός αντικειμένου να δημιουργήσει 4 παιχνίδια , και να τα παρουσιάσει στους υπόλοιπους. Οι συμμετέχοντες έπρεπε να συνεργαστούν και να σεβαστούν την άποψη κάθε μέλους της ομάδας . Στο τέλος οι ομάδες αποτύπωσαν με ζωγραφική τη δράση αυτή.

  • Δημιουργήσαμε αναμνήσεις: Τα παιδιά χόρεψαν ζούμπα και πέρασαν καλά.

  • Παίξαμε παιχνίδια αφής και όσφρησης: Με τα φρούτα που έφεραν τα παιδιά στο σχολείο, παίξαμε παιχνίδια αφής, όσφρησης. Στο τέλος απολαύσαμε μια νόστιμη φρουτοσαλάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.