Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Εκφράζοντας τα συναισθήματα μας ελεύθερα...

Κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ ( Erasmus+ Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών/ State Scholarships Foundation )και του project "Ψυχική ενδυνάμωση και ενσωμάτωση στη σχολική μας μονάδα" το οποίο και δουλεύουμε, οι δράσεις μας είχαν ως στόχο να προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και να μάθουν να τα διαχειρίζονται μέσα από μια βιωματική διαδικασία.

Ελεύθερες δραστηριότητες:
Είναι σημαντικό να προσφέρουμε ελεύθερες δραστηριότητες στα παιδιά . 
Για τα παιδιά είναι η πιο σημαντική στιγμή μέσα στο πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου. Τους δίνεται η ευκαιρία να συνεργαστούν , να μοιραστούν, να διαφωνήσουν, να διεκδικήσουν. Είναι η ώρα που κάνουν καινούργιες παρέες, και νέες φιλίες. 
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, τα παιδιά αρχίζουν να αισθάνονται σταδιακά ασφάλεια στο χώρο του σχολείου, και να συμμετέχουν με περισσότερο ενθουσιασμό στις ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες. Το ίδιο συμβαίνει και την ώρα του διαλείμματος.

Δραστηριότητες χαλάρωσης
Μέσα από δραστηριότητες ησυχίας και συγκέντρωσης, τα παιδιά
χαλαρώνουν και έρχονται πιο κοντά μεταξύ τους. Με οδηγό τη μουσική, το παραμύθι και το κουκλοθέατρο, το μυαλό και η σκέψη τους ηρεμούν και παίρνουν δύναμη για να συνεχίσουν με περισσότερη διάθεση. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται ευχάριστα συναισθήματα και όμορφες αναμνήσεις στα παιδιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.